جمعه 14 بهمن 1390برچسب:, :: 1:28 ::  نويسنده : amin
جمعه 14 بهمن 1390برچسب:, :: 1:22 ::  نويسنده : amin

 

شاید خیلی ها اسم عملیات آخوندک رو نشنیده باشن
عملیات آخوندک در اواخر جنگ توسط نیروهای آمریکایی مستقر در خلیج همیشه فارس بر علیه نیروهای ایرانی اتفاق افتاد .
در این عملیات ایران بخش اعظمی از نیروی دریایی خود ، دو سکوی نفتی و یک فروند فانتوم خود را از دست داد.



ادامه مطلب ...


جمعه 14 بهمن 1390برچسب:, :: 1:12 ::  نويسنده : amin

توضیحات در ادامه مطلب



ادامه مطلب ...


جمعه 14 بهمن 1390برچسب:, :: 1:34 ::  نويسنده : amin
پنج شنبه 6 بهمن 1390برچسب:, :: 16:13 ::  نويسنده : amin

 

 

1_نام فارسی گیاه : مشعلی
2_نام انگلیسی گیاه:Beloperone GUTTATA
3_مشخصات علمی
نام علمی گیاه :Drejerella guttata
سلسله (kingdown):
راسته(Order) :
رده(Class) :
تیره(Family):Acanthaceae
جنس (Genus):jacobinia و aypoesten jacobinia
گونه(Species):زرد و قرمز
4_ ویژگیهای ضاهری :
ارتفاع این گیاه ۴۰ تا ۵۰ سانتیمتر و گسترش آن ۲ تا ۳۵ سانتی متر است. دارای برگهای تخم مرغی شکل و سبز رنگ می باشد و گلاذین سنبله ای آن از گلهای کوچک و سفیدی تشکیل شده که از اویل بهار تا اواخر پاییز روی گیاه ظاهر می شود. گلها به وسیله براکتهای قهوه ای کمرنگ پوشیده شده اند. مجموع گلها و براکتهای بلوپرون شبیه میگو می باشد.
5_شرایط اکولوژی و رویش :
این گیاه به نور زیاد، گرمای معمولی، خاک همیشه خیس، رطوبت هوای ۵۰ تا ۷۰ درصد و خاک قلیایی احتیاج دارد. هنگامی که گیاه بلوپرون شروع به گل دادن کرده باید درجه حرارت را کم کنید تا براکته‌ها بهتر رنگ بگیرند و دوام گلها هم بیشتر شود.
کود مورد نیاز گل میگو را می توان به میزان ۳ گرم درلیتر، هرهفته یکبار، ازفروردین تا مهرماه، مورد استفاده قرار داد.
بهترین نوع خاک برای این گیاه، مخلوطی از خاک برگ ، تورب و خاک باغچه می باشد.
6_محل رویش در ایران:
-------------------
7_ زمان محصول دهی :
از اواسط بهار تا اوایل تابستان، تکثیر کرد.
8_خواص گیاه       :
--------------------


چهار شنبه 5 بهمن 1390برچسب:, :: 23:1 ::  نويسنده : amin
چهار شنبه 5 بهمن 1390برچسب:, :: 22:33 ::  نويسنده : amin

 

1_نام فارسی گیاه :بنجامین
2_نام انگلیسی گیاه:Long Leaved fig
3_مشخصات علمی
نام علمی گیاه :FICUS BINNENDIJLII
سلسله (kingdown): گیاهان
راسته(Order) :
رده(Class) :
تیره(Family):Anacardiaceae Moraceae 
جنس (Genus):
گونه(Species):۸۰۰
 
4_ ویژگیهای ضاهری :
این گیاه به دو طریق کاشتن بذر و قلمه زدن زیاد می شود.برگ ها سبز روشن و بیضی شکل نوک تیز شاخه های دارای خاصیت ارتجاعی و آویزان و مجنون در هوای آزاد به ارتفاع آن 5 متر می رسد نسبت به کم آبی بخصوص در هوای سرد حساس است و به خزان برگها مبتلا می گردد نور باید کافی ولی غیر مستقیم باشد. واریته های ابلغ با برگهای سبز و سفید کرمی اخیراً در ایران پرورش می یابد. کارهای هنری جالبی نظیر بافتن ساقه ها به شکل گیس روی آن انجام و زیبایی آن را دو چندان نموده است. گیاهان جوان تر احتیاج به قیم دارند. ارتجاع پذیری و آویزان بودن واریته ابلغ بیشتر و توسعه ریشه در آنها کمتر از واریته سبزبرگ است. به همین علت ابلغ ها را همیشه روی برگ سبزها پیوند می زنند.
5_شرایط اکولوژی و رویش :
نور : به نور بیشتری احتیاج دارند اما تابش مسقیم نور آفتاب بخصوص در پشت شیشه به برگها صدمه وارد می نماید.
دما : حداقل درجه حرارت در زمستان ۱۵درجه سانتیگراد و در تابستان حداکثر ۲۴ درجه می باشد.
آبیاری : آب باید فاقد املاح باشد. استفاده از آب ولرم برای گیاه مطلوب تر است. در تابستان حداکثر هفته ای ۲ بار و در زمستان هر ۱۰ روز یک بار آبیاری کافی است.
رطوبت : عمل غبار پاشی باید هر ۲ روز انجام گیرد بجزء در مواقعی که درجه حرارت زیر ۱۵ درجه است.
تغذیه : در فصل بهار و تابستان هر ۲ هفته یک بار تغذیه مصنوعی با کود شیمیایی محلول درآب مخصوص گیاهان زینتی برای این گیاه لازم است.
خاک مناسب : بهترین خاک کمپوست و یا خاک لیمونی است.
6_محل رویش در ایران: ----------
7_ زمان محصول دهی :
فیکوس بنجامین را میتوان از اواسط بهار تا اوایل تابستان تکثیر کرد.
8_خواص گیاه           -------------    :


چهار شنبه 5 بهمن 1390برچسب:, :: 22:33 ::  نويسنده : amin

 

1_نام فارسی گیاه : پسته
2_نام انگلیسی گیاه:Pistachio
3_مشخصات علمی
نام علمی گیاه :Pistaca 
سلسله (kingdown): گیاهان
راسته(Order) :
رده(Class)
تیره(Family):Anacardiaceae
جنس (Genus):جنس Pistacia عبارتند از : P.Vera يا پسته معمولي ،  ، P.mutica يا بنه ، 
گونه(Species):11
4_ ویژگیهای ضاهری :
درخت پسته داراي برگهاي مركب شانه اي بوده و درخت پسته دو پايه است و براي توليد ميوه به وجود هردو درخت نر و ماده نياز است . گلهاي درخت پسته فاقد گلبرگ و غده هاي شهد ساز بوده و زنبورهاي عسل را به خود جلب نمي كنند و گرده گل توسط باد پراكنده مي شود . درخت پسته برگ ريز بوده ، د رپائيز خزان نموده و زمستان را در خواب مي گذراند . ريشه زائي درخت پسته محوري و عمودي بوده و قدرت توليد ريشه فرعي در درخت پسته ضعيف است . مرحله نونهالي درخت پسته طولاني بوده و تاقبل از پنج سالگي درختان ميوه كمي توليد مي كنند و از 10 تا 12 سالگي باردهي كامل و اقتصادي درخت آغاز مي شود .
5_شرایط اکولوژی و رویش :
بهترین خاکها برای کاشت درخت پسته خاکهای لیمونی سبک یعنی شن و رس می‌باشد. در اراضی سبک مصرف کود برای برداشت رضایت بخش است ولی در اراضی رسی سنگین که رطوبت را به مقدار زیاد و برای مدتی طولاتی در خود نگاه می‌دارد کاشت این گیاه نتیجه رضایت بخشی نمی‌دهد و مقدار محصول چندان قابل توجه نخواهد بوددرخت پسته تا اندازه‌ای تحمل شوری خاک را می‌کنددرخت پسته از 9- 7 سالگی به بار می‌نشیند و می تواند دمای 45 درجه بالای صفر و 25 درجه زیرصفر را تحمل کند. این گیاه در برابر خشکی و کم آبی مقاوم نیز است.
 
6_محل رویش در ایران:
مناطق اصلی کشت پسته در سیـــــــــرجـــــان دامغان، کرمان، آذربایجان، قزوین، اردستان و رفسنجان متمرکز است
7_ زمان محصول دهی :
 از اوایل شهریور ماه اغاز میشود و تا اواخر مهر ادامه پیدا می کند
 
8_خواص گیاهی:
 و موارد استفاده پسته معده را تقویت می کند مغز و دهان را تقویت می کندبرای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید استخوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند پسته برای تسکین سرفه مفید است اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مفید است .
 


چهار شنبه 5 بهمن 1390برچسب:, :: 22:30 ::  نويسنده : amin

 

1_نام فارسی گیاه : کیوی
 2_نام انگلیسی گیاه:   kiwifruit
3_مشخصات علمی
نام علمی گیاه :Actiniadia deliciosa
سلسله (kingdown):
راسته(Order) :
رده(Class) Actinidia :
تیره(Family):Actinidiaceae 
جنس (Genus): 
گونه(Species):94
4_ ویژگیهای ضاهری :
کیوی یک گیاه دوپایه بوده و گرده افشانی آن توسط باد و حشرات انجام می شود ولی زنبور عسل به عنوان حشره ای ویژه برای گرده افشانی گل های کیوی می باشد که باید بسیار مورد توجه قرار گیرد . ریشه های کیوی بزرگ و گوشتی می باشند . برگ های کیوی دارای پرزهایی است که بر روی تبخیر و تعرق ، آفات و بیماری ها و تبادل گازی گیاه تاثیر می گذارند . برگ ها در کیوی مهم می باشند ، چرا که نسبت بین سطح برگ بر اندازه نهایی میوه تاثیر مستقیم دارد . رشد جوانه ها در درخت کیوی همانند درخت انگور می باشد و گل های آن بر روی شاخه های فصل جاری تشکیل می شوند . کیوی از درختانی است که سال آوری دارد و ازدیاد محصول در یک سال سبب کاهش محصول در سال های آینده می گردد . دوره نونهالی درخت کیوی 3 الی 4 سال می باشد کیوی تقریبابه اندازه تخم مرغ است ( حدوداً به طول 6 سانتیمتــر و 5/5 تا 4/5 سانتیمتر محیط) و کاملاً گرد نمی باشد. دارای پوستی کرکدار به رنگ قهوه ای کمرنگ است که معمولاً مصرف نمی شود. گوشت داخل آن سبز روشن و دارای ردیفهایی از دانه های خوراکی کوچک وسیاه است. بافت این میوه نرم و طعم آن گاهی اوقات مثل ترکیبی از توت فرنگی ، موز و آناناس میباشد
5_شرایط اکولوژی و رویش :

کیوی در بیشترنواحی معتدل رشد می کند. درمناطقی که گونه Actinidia deliciosa مقاوم نیست به جای آن انواع دیگر گونه ها پرورش می یابند. این میوه را بصورت تجاری درسازه های محکم کشت می کنند بطوریکه می توان در هر آکرچندین تن محصول برداشت کرد که بیش از مقداری است که تاکهای ضعیف می توانند حاصل کنند. آنها معمولاً به یک سیستم آبیاری مجهز می باشند که علاوه بر آبیاری مانع از یخ زدگی آنها در بهار می شود.
6_محل رویش در ایران:
اين ميوه درسه استان مازندران، گلستان و گيلان در حاشيه درياي خزر و اراضي مناسب كشت شده و هرساله بر سطح آن افزوده مي‌شود
7_ زمان محصول دهی :ميوه كيوي در شرق مازندران از اوايل آذرماه قابل برداشت است ولي در منطقه آستارا پانزده روز زودتر از شرق مازندران مي‌رسد، در شمال ايران ميوه را تا زماني كه برگها ريزش مي‌كنند يعني پانزدهم آذرماه
8_خواص گیاهی:
استرس، مواد مضر و كمبود خواب، روی بدن انسان اثر می گذارد. هر كس كه می خواهد به این وضع گرفتار نشود، باید در روز 4 عدد كیوی بخورد. مطالعات دانشمندان ایتالیایی نشان داده است كه دیابتی هایی كه مرتب مقدار زیادی ویتامینC دریافت می كنند، میزان كلسترول و انسولین پایینی دارند. كیوی برای تامین ویتامین ث منبع خوبی است.این میوه به لحاظ داشتن ریز مغذی‌های مختلف از ارزش‌ غذایی بسیار بالایی برخوردار است. به ‌طوری که هر سهم از این میوه قادر است ۹۵درصد نیاز روزانه به ویتامین C را تأمین کند.کاهش قدرت ماهیچه‌ای و قدرت بینایی نیز در سالمندانی که از این میوه به‌طور مداوم استفاده می‌کنند کمتر دیده می‌شود. اين ميوه به دليل خاصيت كاهندگي كه بر سطح تري گليسيريد دارد، از غلظت خون مي‌كاهد و از تنگ شدن عروق و نهايتاً بروز انواع سكته‌ها جلوگيری می ‌كند. كيوی مانند قرص آسپيرين موجب رقيق شدن خون شده، از ايجاد پلاك در خون جلوگيری می كند . آسپيرين از داروهايی است كه به رغم عوارض جانبی آن همواره بايد از سوی افراد مبتلا و حتی مستعد به مصرف برسد و عوارضی نظير التهاب، زخم و حتي خونريزی روده را ايجاد مي‌كند، در حالی كه مصرف روزانه دو عدد كيوی مي‌تواند همان اثر را داشته باشد. بر خلاف آسپيرين اين ميوه داراي تركيباتی نظير ويتامين C ،E ، پلي فنول‌ها، پتاسيم، مس و منيزيم است كه همه آنها در حفظ سلامت قلب و عروق ضروری به نظر می ‌رسند. در مطالعه‌ای كه در سال 2004 روي تعدادی داوطلب به انجام رسيد، ديده شد كه در اين افراد با مصرف روزانه 2 تا 3 عدد كيوی در مدت 28 روز، به ميزان 18 درصد از ميزان عوامل ايجاد كننده بيماری‌های قلبی و 15 درصد از سطح تری گليسيريد كاسته شده است. از اين رو متخصصان علم تغذيه اين ميوه را به بيماران قلبی توصيه مي‌كنند و آن را براي پيشگيری از بروز بيماری‌های قلبی مهم می ‌دانند


چهار شنبه 5 بهمن 1390برچسب:, :: 22:29 ::  نويسنده : amin

 

1_نام فارسی گیاه :گل ساعتی
 2_نام انگلیسی گیاه  passion flower:
3_مشخصات علمی
نام علمی گیاه :   passiflora Edulis
 
سلسله (kingdown):
راسته(Order) :
رده(Class):
تیره(Family):   passifloraceae
جنس (Genus): passiflora
گونه(Species):
4_ ویژگیهای ضاهری :
گل ساعتی گیاهی چند ساله و پایا است به ارتفاع 8 تا 9 متر که به صورت درختچه نیز دیده میشود.
البته برخی از گونه های آن علفی و چند سله می باشد. ساقه های آن دارای پیچکهایی است که به گیاهان کناری می پیچد و از این طریق بالا رونده است. برگهای آن متانوب و بزرگ به طول 6 تا 15 سانتی متر ، دمرگدار و دارای پهنکی مرکب از سه لب عمیق با ظاهر برگچه مانند که سطح زیرین آنها کرکدار و کناره های آنها رگبرگهای شبکه ای مشاهده می شود.
به طور کلی برگها دارای بریدگی های عمیقی هستند که آنها را به صورت برگهای مرکب یا چند برگچه در می آورد. گلهای این گیاه که زیبایی خاصی دارد ، درشت و منفرد است به قطر تقریبی 9 سانتیمتر که معطر است و منتهی به دمگل دراز میشود. در هر یک از گلها 3 براکته،5 کاسبرگ، 5 گلبرگ سفید رنگ، 5 پرچم یا بساک بزرگ و نارنجی دیده میشود.
تخمدان کرکدار و سبز مایل به خاکستری بوده و زبر است و خامه گل دارای سه شاخه دراز است که در انتهای آنها کلاله های سرسان قرار دارد. از مشخصات دیگر کل اینست که در داخل جام آن ، تاجی از الیاف باریک سفید یا قرمز مایل به ارغوانی رنگ واقع در چند ردیف دیده می شود. میوه های گل ساعتی مسطح ، به رنگ مایل به سبز یا قهوه ای و با نقطه های گود و زیاد و دارای دانه های زرد مایل به قهوه ای است. به طور کلی میوه ها شبیه به گردو یا سیب کوچک است. که گوشت آن زرد رنگ و خوراکی است.
5_شرایط اکولوژی و رویش :
 جوانه زنی بذر در دمای 18 تا 21 درجه صورت میگیرد و این گیاه خاکهایی حاصلخیز و با ذهکشی خوب را می پسندد و به راحتی در این خاکها رشد می کند. در مناطق معتدله این گیاه چندین سال عمر میکند و گیاه را در فصل بهار میتوان هرس شاخه نمود. گل ساعتی تا دمای منفی 15 درجه سانتی گراد را به خوبی مقاومت می کند. همچنین گل ساعتی محلهای افتابی را بیشتر ترجیح میدهد و خاکهایی را که PH آنها به سمت اسیدی است را بیشتر دوست دارد.جوانه زنی بذر در دمای 18 تا 21 درجه صورت میگیرد و این گیاه خاکهایی حاصلخیز و با ذهکشی خوب را می پسندد و به راحتی در این خاکها رشد می کند. در مناطق معتدله این گیاه چندین سال عمر میکند و گیاه را در فصل بهار میتوان هرس شاخه نمود. گل ساعتی تا دمای منفی 15 درجه سانتی گراد را به خوبی مقاومت می کند. همچنین گل ساعتی محلهای افتابی را بیشتر ترجیح میدهد و خاکهایی را که PH آنها به سمت اسیدی است را بیشتر دوست دارد.

 

 
 
 
6_محل رویش در ایران:
در نواحی شمالی ایران گل ساعتی به وفور یافت می شود و در شهرهای دیگر که آب و هوای معتدله دارند و زمستان انها ملایم است هم این گیاه کشت می شود و جنبه زینتی دارد.
7_ زمان محصول دهی :
پس از گلدهی و یا میوه دهی در پایان فصل تابستان جمع اوری می شود. همچنین میوه های رسیده را می توان در فصل پائیز جمع آوری نمود
8_خواص گیاهی :
گل ساعتی دارای اثر مسکن و آرامبخش بوده و در بیخوابی، اضطراب، دردهایی با منشا عصبی بویژه در کودکان ، اختلال در تنوس عضلانی، تاکی کاردی عصبی و آسم اسپاسمی مصرف میگردد. همچنین ریشه این گیاه اثرات ضد کرم برای معده را دارد
در برمه از ریشه گل ساعتی به مقدار کم برای کشتن کرم معده می خورند ولی مقدار زیاد آن سمی و خطر ناک است. در هند و چین میوه آن را میخورند ولی ریشه تازه اش را مخدر و سمی میدانند. تجربه شده است که خوردن جوشانده ریشه تازه آن یک سگ قوی را پس از 40 دقیقه هلاک کرده است. برگهای گیاه دارای اسید سیانیدریک است پس مقدار زیاد آن سمی است. از عصاره برگهای گل ساعتی به نسبت نصف در یک حلال تهیه شده باشد در حدود 50 قطری در روز به عنوان آرام کننده دردهای عصبی و رفع بی خوابی و ضعف اعصاب خورده می شود. در فیلیپین برگهای له شده آن را برای التیام بر روی زخم میگذارند. از تنتور الکلی یک پنجم آن ، یعنی یک واحد گیاه در 5 واحد الکل 65 درصد که به مدت 2 تا 3 روز خیس کرده باشند؛ مقدار 30 تا 50 قطره در روز تجویز می شود.همچنین گزارشات جدید حاکی از این است که این گیاه خواص سم زدایی دارد و در درمان اعتیاد می تواند کاربرد داشته باشد
 
                                                                       
 
 


چهار شنبه 5 بهمن 1390برچسب:, :: 21:28 ::  نويسنده : amin

 


1_نام فارسی گیاه : بگونیارکس
2_نام انگلیسی گیاه:Begonia rex
3_مشخصات علمی
نام علمی گیاه :Begonia rex
سلسله (kingdown):
راسته(Order) :
رده(Class)
تیره(Family):Begoniaceae
جنس (Genus):begonia
گونه(Species):900
4_ ویژگیهای ضاهری :
از گیاهان چند ساله همیشه سبز علفی و گیاهان خزان کننده است که برای برگ ها و گل های زیبایشان پرورش داده می شودند. گونه های مختلف این جنس از گیاهانی به طول چند سانتیمتر تا گونه هایی به طول ۳ متر تشکیل یافته است. تعدادی از گونه ها نیز به صورت بالا رونده می باشند. بگونیا گیاهی است تک پایه یعنی گلهای نر و ماده بر روی یک گیاه قرار دارند. گل های نر ، معمولا زیبا هستند و گلهای ماده را با تخمدان بال دارش می توان به آسانی تشخیص داد بونیا برگی بومی آسام است و درای ریزوم گوشتی می باشد. ارتفاع آن به ۳۰ سانتی متر و گسترش آن به ۴۵ سانتی متر می رسد. این گونه را به خاطر برگهای زیبایش پرورش می دهند. این گیاه برگهای سبز تیره و چروکیده ای دارد که در نزدیکی لبه برگی نقره ای رنگ می شود. گاهی رنگ های دیگری مانند قرمز، کرم یا ارغوانی در سطح برگ دیده می شوند. گلهای آن معمولا ارغوانی کم رنگ وبه قطر یک سانتی متر هستند که در تابستان ظاهر می شوند و فاقد زیبایی می باشند و باید از گیاه جدا گردند.
5_شرایط اکولوژی و رویش :
گیاه رکس به نور متوسط، دمای معمولی خاک همیشه مرطوب رطوبت هوای متوسط تا زیاد یعنی ۵ تا ۹۰ درصد و خاک کمی اسیدی احتیاج دارد.
کود مورد نیاز بگونیا رکس را می توان به میزان ۱ گرم در لیتر، هر هفته یک بار، از فروردین تا آبان ماه، مورد استفاده قرا داد.
مخلوطی از تورب، خاک برگ نرم و ماسه به نسبت مساوی، برای رشد این گیاه مناسب است.
6_محل رویش در ایران: -----------------------
7_ زمان محصول دهی :
بهار و تابستان بهترین زمان برای تکثیر این گیاه است.
8_خواص گیاهی----------------------


دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, :: 19:25 ::  نويسنده : amin
دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, :: 19:23 ::  نويسنده : amin
دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, :: 19:20 ::  نويسنده : amin
دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, :: 19:18 ::  نويسنده : amin
دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, :: 19:17 ::  نويسنده : amin



درخت سرو کوهي در ايران داراي شش گونه است بعضي از گونه ها داراي برگهاي سوزني يا نيزه اي هستند مثل

Juniperus oxycedrus و بعضي داراي برگهاي فلسي شکل هستند نظير Juniperus sabina و Juniperus excelsa

تکثير آن از طريق قلمه بسيار آسان بوده و معمولاً در فصل پاييز تا اواخر زمستان قلمه زني انجام مي گيرد. از اين درخت بيشتر در مناطق صخره اي و خشک براي تزيين باغات استفاده مي کنند.



دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, :: 19:15 ::  نويسنده : amin
دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, :: 19:14 ::  نويسنده : amin
دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, :: 19:12 ::  نويسنده : amin
دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, :: 19:11 ::  نويسنده : amin
دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, :: 19:7 ::  نويسنده : amin
دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, :: 19:4 ::  نويسنده : amin
دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, :: 19:0 ::  نويسنده : amin
دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, :: 18:56 ::  نويسنده : amin
دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, :: 18:54 ::  نويسنده : amin

 

1_نام فارسی گیاه :گل همیشه بهار
2_نام انگلیس بهار :Evergreen
3_مشخصات علمی
نام علمی گیاه :Calendula persica یا Calendula officinalis
سلسله (kingdown):گیاهان
راسته(Order) :
رده(Class)
تیره(Family):مرکبان
جنس (Genus):
گونه(Species):
4_ ویژگیهای ضاهری :
گیاهی علفی، یکساله دارای ساقه ای به طول 20 تا 50 سانتی متر است ، برگهایی ساده بیضوی ، دراز ،پوشیده از کرک ، با کناره های موجدار و به رنگ سبز، مایل به قهوه ای روشن دارد، روی ساقه منشعب آن کاپیتولهای درشت و زیبا ظاهر می گردد که به تناسب گرما و رطوبت محیط زندگی ، به طور منظم صبح ها در فاصله ساعت 9 تا 10 شکفته و سپس در بعد از ظهرها بین ساعات 4 تا 5 جمع می گردد. کاپیتولهای آن دارای دو نوع گل یکی لوله ای و دیگر زبانه ای به رنگ زرد مایل به نارنجی و واقع در حاشیه نهنج است.میوه فندقه و قهوه ای رنگ و سطح آن نا صاف می باشد. تذکر : گیاه Calendula arvensis L. ظاهری شبیه C. officinalis دارد و به حالت وحشی در نواحی مختلف کشور پراکنده است
5_شرایط اکولوژی و رویش :
 
از آنجائیکه منشأ این گیاه نواحی گرم مدیترانه است، در طول رویش به گرما و همچنین تابش نور نیاز دارد. همیشه بهار قادر است بخوبی خشکی را تحمل نماید. بذور در دمای 8 تا 10 درجه سانتی گراد پس از 4 تا 5 روز جوانه می زنند. کشت این گیاه در مناطقی که میانگین درجه حرارت در ماه خرداد 17 تا 18 درجه سانتی گراد و در ماههای تیر و مرداد 19 تا 20 درجه سانتی گراد باشد موفقیت آمیز خواهد بود. همیشه بهار درجه حرارتهای پائین را بخوبی تحمل می کند حتی برای مدت محدودی قادر به تحمل درجه حرارتهای زیر صفر است. بافت خاکهایی که در آن همیشه بهار کشت می شود باید طوری باشد که عمل تهویه به سهولت انجام گیرد (خاکهای سنگی رسی مناسب نیست) سطح زمین باید صاف باشد زیرا پستی و بلندی سبب آب ایستایی شده که برای رویش گیاه خطرناک است. رطوبت زیاد برای همیشه بهار مضر است. PH مناسب خاک برای همیشه بهار بین 5/4 تا 2/8 میباشد.
6_محل رویش :
همیشه‌بهار در ایران از جمله در بلندی‌های بالای ۲۵۰۰ متر در استان کهگیلویه و بویراحمد می‌روید.
7_زمان محصول دهی:
غالباً از اواخر بهار؛ بعبارتی اوایل خردادباز شده و قابل برداشت می شوند
 
8_خواص گیاهی و موارد استفاده :
امروزه این گیاه به عنوان گیاهی تزئینی و دارویی کشت می کنند . نوع پرتقالی رنگ آن از نظر دارویی برتری دارد چرا که دارای مقدار زیادی  مواد موثره است .
گل همیشه بهار دارای خاصیت معرق با اثر قوی ، تصفیه کننده خون ، التیام دهنده ، نیرو دهنده، ضد تشنج و دفع قی استفاده به عمل می آورند.
از دیگر خواص آن رفع التهاب و زخم معده و دستگاه گوارش، درمان اختلالات کبدی و زردی  در پایین آوردن کلسترول خون برای رفع جوش های صورت ، کورک و پینه مورد استفاده قرار می گیرد . همچنین صنعت تولید لوازم آرایشی در خیلی از موارد از این گیاه برای نرم کردن پوست ، حمام ها ومصارف موضعی استفاده می کند

 



دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, :: 18:20 ::  نويسنده : amin
شنبه 1 بهمن 1390برچسب:, :: 19:27 ::  نويسنده : amin

 لالا، لالا، گل پونه، گدا اومد در خونه، نونش دادیم بدش اومد، خودش رفت و سگش اومد
لالا، لالا، گلم باشی، تو درمون دلم باشی، بمونی مونسم باشی، بخوابی از سرم واشی
لالا، لالا، گل خشخاش، ، لالا، لالا، گل فندق، ننه ات اومد سر صندوق
لالا، لالا، گل پسته، بابات رفته کمر بسته، لالا، لالا، گل زیره، چرا خوابت نمی گیره؟
که مادر قربونت میره

 

 


لالا لالا گل پونه 
دیگه این جور نمی مونه

لالا لالا گل کاشی 
مث غنچه تو باغ ، وا شی

لالا لالا گل مریم 
همش دور تو می گردم


لالا لالا گل گندم 
نمونه غم توی مردم

لالا لالا گل انجیر 
دو پام افتاده تو زنجیر

لالا لالا گل نسرین 
به حق سوره ی یاسین

میاد آفتاب رو بوم ما 
نکن گریه ! گل زیبا
 
 

ا لا لا لا گل باغ بهشتم 
ا لا لا لا تو بودی سرنوشتم 
بخواب ای مونس روح روونم 
بخواب ای بلبل شیرین زبونم 
بخواب ای عندلیب بوستانم 
بخواب ای راحت آرام جونم 
بخواب ای جان شیرین راحت دل 
چو بلبل نغمه زن در ساحت دل 
بخواب ای گوهر ناسفته یه من 
بخواب ای نورچشم روشن من 
بخواب ای روی ماهت گلشن من 
بخواب ای جون دل نوباوه من 
به شیرینی انار ساوه ی من
 .
.
.
 
 اَلالالا گل مایی 

بیومد خانمون دایی 
الا لالا گل قندم 
عزیزه رود دلبندم 
مكن گریه مكن ناله 
به قنداغت نمی بندم 
الا لا لا گلم باشی 
تسلای دلم باشی 
بخوبی همدمم باشی 
گل تاج سرم باشی 
الا لا لا گل نعنا 
بابات رفته به كوه تنها 
نامرد گذاشت مرا تنها
لایی لایی لایی لای 
رودم لایی رودم لای، لای

.

.

.

 

لالالالا گل نازم
تويي سرو سرافرازم
تويي سرو و تويي كاجم
تويي افسر، تويي تاجم

لالالالا گل نرگس
نباشم دور، ِز‌‌ تو هرگز
هميشه در برم باشي
چو تاجي بر سرم باشي

لالالالا گل مريم
چه گويم از غم و دردم
غم من در دلم پنهان
بيا اينجا بشو مهمان

لالالالا گل مينا
بخواب آروم ،گل بابا
بابا رفته ، سفر كرده
الهي زودي برگرده

لالالالا گل شب بو
نگاهت مي كند جادو
ببينم چشم شهلايت
به زير آن كمان ابرو 

لالالالا گل پونه
انار كردم واسَت دونه
انار سرخ ِ ياقوتي
بخور دختر ، نگير بونه


لالالالا لای لای
بخواب ای کودک نادان 
بمون با من گل خندان
نبينم چشم ِ تو گريان
لالالالا گل لاله
ميريم فردا خونه خاله
نديدم خاله جانت را
الان چندين و چن ساله
لالالالا گلم خوابيد
به رويش نورِ مَه تابيد 
لالالالا گلم زيباست
براي من ، همه دنياست .
.
.
.
 
 
لا لا گل آلو درخت سیب زردالو 
درخت سیب رو آب برده دل بچم رو خواب برده 

لالا لالا گل زیره د خو رو ای چشم خیره 
لالا لالا گل خشخاش بابات رفته خدا همراش 

لالا لالا گلم هستی برایت واستونم اسبی 
هر آن اسبی که رو باشه همیشه در جلو باشه 

لالا لالا به مکتب رو به پای تخت حضرت رو
گر حضرت قبولت کرد تو جارو کش گنبد رو 

لالا لالا خدا یارت علی باشد نگهدارت 
نگهدارت خدا باشه علی موسی الرضا باشه

لالا لالا و لالایی تو را دادم به ملایی
تو را دادم که ملا شی ندادم از سرم واشی 

لالا لالا گل آلو پلنگ در کوه می نالو 
پلنگ رفته به دریایی که آورده سه تا ماهی 

یکی سید یکی سرور یکی اولاد پیغمبر 
گرفتند قلعه ی خیبر به صد الله وصد اکبر

لالا لالا گلم باشی عزیز بلبلم باشی 
لالا لالا به جان تو بمیرند دشمنان تو 

بمیرند دشمنان  یک یک به حق ساقی کوثر 
لالا لالا تو لالاکن دل ما را تسلی کن 

لالا لالا عسل باشی دعا کردم پسر باشی
به هر مجلس که بنشینی شباهت با پدر باشی 
خدا کرده تو را دختر بیا بنشین بر مادر 

لالا لالا تو را دارم تو را دارم چه غم دارم
عجب دردانه ای دارم به درگاه خدا نالم 
دلم دریای غم گشته دگر طاقت نمی آرم
 
 

 

 



✓☂★★ سیرجانی ها ★★☂
درباره وبلاگ

با سلام به وبلاگ سیرجانی ها خوش آمدید لطفا اسپیکرهای سیستم خود را روشن نمائید . لطفا از وبلاگ من انتقاد کنید . مطالبی یا آموزش هایی که نیاز دارید را در وبلاگ من قرار دهید تا به انها پاسخ دهم. شما میتوانید بدون این که من حضور داشته باشم توسط تبادل لینک هوشمند ابتدا ادرس وبلاگ من را در وبلاگ یا سایت خود قرار دهید و سپس ادرس وبلاگ خود را در ( تبادل لینک هوشمند ) من بگذارید؛ ( تبادل لینک هوشمند ) من ادرس وبلاگ من را در وبلاگ یا سایت شما برسی میکند اگر ادرس من موجود باشد ( تبادل لینک هوشمند ) ادرس شما را در وبلاگ من بطور اتوماتیک قرار میگذارد. امیدوارم لحظات خوبی را در وبلاگ سیرجانی ها سپری کنید .
تصاویر بازیگران
آلبوم هنرمندان مطرح سینما و تلویزیون
تصاویری جدید از آلبوم هنرمندان مطرح سینما و تلویزیون تاریخچـه هفـت سیـن از گذشتـه تا به امـروز طراحی پوستر سطح (متوسط) چگونه میتوان یک لوگوی حرفه ای و تاثیر گذار ساخت؟ آموزش افکت نور در فتوشاپ آموزش افکت glow در فتوشاپ ساخت بافت ترک خورده روی پوست) در فتوشاپ طراحی شکلک خندان یاهو در فتوشاپ طریقه استفاده از براشها در فتوشاپ آموزش طراحی سیب بانك استایل و فتوشاپ دو راه برای استفاده از حالت Perspective تبدیل عکس به یک نقاشی واقعی لک بی لک ! rgb یا cmyk ؟ شگردی برای وضوح بیشتر تصویر نکته ای برای لیتوگرافها : قلم مویی خاص : تنظیم میزان و حالت سایه : این فونت حالت ضخیم و ایتالیک ندارد ، چه کنم ؟ جستجو و جایگزینی ایجاد دقیق کادر در متن : غلط گیر خودکار : تبدیل متن تایپ شده به یک پاراگراف :
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان✓☂★★ سیرجانی ها ★★☂و آدرس amin2010.LoxBlog.comینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان